Gabby Harris – Welfare a tréning “zoo” zvierat
Úvod » Gabby Harris – Welfare a tréning “zoo” zvierat

 

SVETOVO OCEŇOVANÁ TRÉNERKA ZVIERAT

GABBY HARRIS

welfare a tréning “zoo” zvierat.

13. – 14. 11. 2024

*English version – click on the bottom left and choose your language.*

Národná zoo Bojnice – Centrum environmentálnej výchovy (Zámok a okolie 6, Bojnice)
(predpokladaný čas: 10:00-17:00 obidva dni)
Prednášky a prezentácie budú v anglickom jazyku, ale tlmočenie z anglického jazyka do slovenčiny je zabezpečené.

Počet miest je limitovaný: max. 80 osôb

Kto je Gabby Harris?

Gabby je medzinárodne oceňovaná odborníčka na tréning a welfare zvierat s takmer štyridsaťročnou praxou v odbore a jedinečným prístupom k tejto práci. Až do obdobia pandémie prilietala v rokoch 2013 až 2019 každý rok do Európy a jej akcie boli vždy plne obsadené. Teraz sa po päťročnej pauze opäť vracia a to na Slovensko!
V súčasnej dobe pracuje ako Curator Animal Welfare a Behaviour Management v Shaka Sea Worlde v Juhoafrickej republike. Ako etická trénerka zvierat a konzultantka pracovala na mnohých miestach sveta
vrátane Zoo Praha, kde sa zásadne podieľala na tvorbe vystúpení tuleňov. Pravidelne sa pracovne vracia napríklad do Dubaja. Okrem morských cicavcov a zvierat chovaných v zoo pracuje aj s domácimi zvieratami a veľkú časť svojej práce zameriava aj na kone. V ČR jej vyšli dve knihy v nakladateľstve Plot (Dotkni sa zvieracej duše, Od delfína k psovi a späť k človeku).
Je to predovšetkým veľká učiteľka a úžasná ľudská bytosť. Svojím prístupom ukazuje ďalšie rozmery tréningu zvierat. V jej poňatí to nie je technická zručnosť, ale duchovná cesta obohacujúca obe zúčastnené strany.

Program

Náplň 2 prednáškových dní je orientačný, nie je presne stanovený obsah prednášok zvlášť na jeden a zvlášť na druhý deň.

13.11. – 14.11.2024 – klasické prednášky s prezentáciami + množstvo aktivít a simulačných hier pre účastníkov + príklady cvičení + diskusie k prednášaným témam

Etický tréning zvierat a úprava správania – zmysel, metódy a čo všetko sa dá dokázať
Prednášky určené prioritne pre odbornú verejnosť zo sveta zoologických záhrad, ošetrovateľov a trénerov rôznych druhov zvierat, vedená medzinárodne oceňovanou zahraničnou odborníčkou.
Nepôjde len o tréning, ale celý komplexný manažment správania zvierat v ľudskej starostlivosti pre ich lepšiu pohodu s nami.
Viete, ako naučiť delfína úplne dobrovoľné ošetrenie zubov alebo spustenie sondy do žalúdka na niekoľko minút? Alebo ako rovnaké metódy aplikovať na zdanlivo netrénovateľné zvieratá, akými sú napr. ryby?
Na konkrétnych príkladoch s rôznymi druhmi si rozoberieme postupy tých najzaujímavejších a najúspešnejších tréningových projektov, ktoré môžu byť inšpiráciou pre súčasných chovateľov, ošetrovateľov a majiteľov zvierat.
Uvidíte, čo všetko súčasný tréning ponúka ľuďom aj zvieratám a že je nástrojom partnerstva človeka a zvieraťa.
Seberegulácia človeka i zvieraťa v etickom tréningu
Tréning zvieraťa je vždy dialógom a spoluprácou oboch zúčastnených strán – človeka ako trénera a zvieraťa ako trénovaného. A sebaregulácia je v takom tréningu nutnou súčasťou úspechu na oboch stranách. Seberegulácia nie je to isté, čo sebakontrola – môžeme ju chápať ako schopnosť vyrovnať sa s veľkými emóciami, zostať napojený na druhého a flexibilne reagovať na zmeny. Cieleným tréningom môžeme túto schopnosť u zvieraťa podporiť a tým nielen zlepšiť jeho schopnosti v učení, ale aj jeho odolnosť a schopnosť pokračovať tvárou
v tvár ťažkostiam a neúspechom. Rovnakú schopnosť môžeme paralelne budovať aj pri sebe.

O tom všetkom si nielen povieme, ale aj zažijeme v praktických cvičeniach v typickom štýle Gabby Harris, kde nejde len o tréning, ale aj o ľudskú psychiku, vnímanie a hlbšiu múdrosť.

Platobné údaje:

Odoslaním formuláru potvrdzujete svoju účasť a ste povinný zaplatiť prihlasovací poplatok, ktorý je nasledovný:

zamestnanec ktorejkoľvek oficiálnej zoo – 45 € (obidva dni spolu)
verejnosť – 60 € (obidva dni spolu)

Platobné údaje, číslo účtu a inštrukcie vám zašleme najneskôr do 3 pracovných dní od obdržania vyplneného prihlasovacieho formulára.

Prihláška je platná až po uhradení prihlasovacieho poplatku. Potvrdzovací e-mail o evidovaní platby vám bude zaslaný najneskôr 5 pracovných dní od pripísania finančných prostriedkov na náš účet.

Faktúra vám bude osobne odovzdaná priamo na akcii.

Ak svoju účasť potrebujete zrušiť, informujte o tom organizátora čo najskôr, najlepšie e-mailom na
andrea.klasova@zoobojnice.sk

V prípade nedostavenia sa na prednášku je poplatok nevratný.

Ubytovanie

Ubytovanie si každý účastník zabezpečuje sám individuálne.

Bojnice sú turistickým mestom, ubytovanie nájdete bez akýchkoľvek problémov. Pokiaľ môžeme odporučiť, tak tieto ubytovania aj s možnosťou zľavy:

– Hotel pod zámkom – https://hotelpodzamkom.sk/ – najbližšie k zoo – pre rezerváciu a uplatnenie zľavy je potrebné zaslať email na “recepcia@hotelpodzamkom.sk” – pre aktivovanie zľavy je potrebné uviesť v emaile promokód “ZOO

– Penzión Meridiana – https://meridianabojnice.sk/rezervacia-izby/ – pre aktivovanie zľavy je potrebné zadať promokód “MERIZOO

… alebo si na internete môžete vybrať z mnoho iných ubytovaní v blízkom okolí zoo 🙂

 

Prihlasovanie

SK VERZIA PRIHLASOVACIEHO FORMULÁRUENG VERSION OF THE REGISTRATION FORM

 

Videopozvánka: