Labuť čiernokrká sa vrátila do Bojníc

thumbnail

Vo výbehu spolu s plameniakmi čilskými môžu návštevníci Zoologickej záhrady Bojnice opäť obdivovať labuť čiernokrkú. Tento druh sme začali chovať po sedemročnej prestávke.

Labuť čiernokrká je najmenšou labuťou sveta a je rozšírená v Južnej Amerike. Má bielo sfarbené telo a vyznačuje sa čiernym krkom a hlavou, pričom cez oči sa jej tiahne biely pásik. Na modrosivom zobáku má tmavoružový až červený hrbolec.

Obýva vodné ekosystémy a jej potravu tvoria vodné rastliny a bezstavovce, príležitostne rybie ikry.